POSLUŠNOST

S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo do bolj poslušnega psa spremljevalca ali natančnega, hitrega in zanesljivega tekmovalca.

SKUPINSKI TEČAJI

Pasja šola Canispoint v skupinske tečaje vpisuje celo leto! Skupinski tečaji potekajo v Kranju.

INDIVIDUALNO ŠOLANJE

Vsak pes ima edinstven značaj, zato vam za vašega psa zagotavljamo strokovne vedenjske terapije in prilagojeno individualno šolanje. 

HOTEL ZA PSE

Vodilo hotela je zagotoviti udobje in varnost vašega psa. Zato smo ustvarili popolnoma nove prostore za njihovo bivanje. 

REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več - je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe. 

PSI POMOČNIKI

Pes pomočnik gibalno ovirani osebi olajšuje vsakodnevna opravila. Poleg tega strokovno izšolan pes pomočnik s svojo stalno bližino močno izboljša kakovost življenja.

DELO Z NOSOM

Je ena najpopolnejših mentalnih zaposlitev psa, saj omogoča izražanje psu najbolj naraven način obnašanja.

PSI VODIČI SLEPIH

Pes vodič slepih in slabovidnih oseb ni le pripomoček, ki olajša gibanje in poskrbi za večjo varnost na poti. Pes vodič in uporabnik sta pojem pravega sožitja.

POSLUŠNOST

S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo do bolj poslušnega psa spremljevalca ali natančnega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. 

POSLUŠNOST

Poslušnost je disciplina, kjer mora izžarevati prava harmonija med vodnikom in psom. Prikazana mora biti popolna koncentracija in kontrola psa, s popolno tehniko in pogosto čim večjo hitrostjo izvajanja vaj. Pes mora jasno izražati dobro počutje in veselje pri sodelovanju z vodnikom ter med izvajanjem vaj poslušnosti.

Prav zato je pomembna disciplina pri psih spremljevalcih in reševalcih, pa tudi nujni sestavni del pri IPO izpitih višjih stopenj. Pri obediencu in rally obediencu pa je poslušnost  samostojna športna disciplina.

Dobra poslušnost je pravi ponos vodnika, saj odraža njegovo dobro poznavanje učnega procesa in osebnosti njegovega psa na eni ter vloženega truda in časa na drugi strani.

Za dosego čim boljše poslušnosti na višjem nivoju, je potrebno pri treningu vaje razbiti na zelo majhne ali še bolje mikro elemente in psa naučiti odlične tehnike izvajanja, mu ustvariti dobro počutje in težiti k idealni komunikaciji s psom v vsakem od elementov posebej.

Dobro poznavanje končne oblike vaje in jasno določen cilj izvajanja, nam bistveno olajšata učni proces v posameznih elementih vaje. Glede na naravo vaje se načini treninga močno razlikujejo. V posameznih elementih se najprej lotimo popolne tehnike izvedbe. V drugih želimo razviti kar se da veliko hitrost izvedbe, v nekaterih ustvarjamo najprej psu odlično počutje na določenih lokacijah ali položajih. V posameznih elementih psu potrjujemo čim boljšo koncentracijo ali najprej želimo pri psu ustvariti jasen namen posameznega elementa in se ukvarjamo z usmerjenimi mislimi psa ob izvajanju naloge.

V učnem procesu se večkrat odločamo med klasičnim ali operativnim pogojevanjem. Poseben izziv nam predstavlja oblika in vrednost nagrade, ki jo bomo uporabili pri učenju posameznega elementa.

Kot tehniko učenja lahko uporabljamo oblikovanje, vodenje z roko, delo s tarčo ali modeliranje.

Posebno poglavje nam predstavlja komunikacija s psom. Želimo si, da pes na naša verbalna povelja pokaže vse kvalitete izvajanja določenih elementov ali vaj.

V Canispointu vam bomo z veseljem pomagali, da bo vaš trening obrodil želene rezultate. Podrobno vam bomo razložili učni proces psa in natančno pokazali tehnike treninga, prilagojene vašemu psu ter vašim  potrebam in zahtevam. Možnosti: seminarji, delavnice, individualno šolanje, pomoč preko spletnih aplikacij ali video analize treningov.

Prijavnica za skupinske tečaje:

7 + 9 =

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm