REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več – je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe.

SKUPINSKI TEČAJI

Pasja šola Canispoint v skupinske tečaje vpisuje celo leto! Skupinski tečaji potekajo v Kranju.

INDIVIDUALNO ŠOLANJE

Vsak pes ima edinstven značaj, zato vam za vašega psa zagotavljamo strokovne vedenjske terapije in prilagojeno individualno šolanje. 

HOTEL ZA PSE

Vodilo hotela je zagotoviti udobje in varnost vašega psa. Zato smo ustvarili popolnoma nove prostore za njihovo bivanje. 

REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več - je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe. 

PSI POMOČNIKI

Pes pomočnik gibalno ovirani osebi olajšuje vsakodnevna opravila. Poleg tega strokovno izšolan pes pomočnik s svojo stalno bližino močno izboljša kakovost življenja.

DELO Z NOSOM

Je ena najpopolnejših mentalnih zaposlitev psa, saj omogoča izražanje psu najbolj naraven način obnašanja.

PSI VODIČI SLEPIH

Pes vodič slepih in slabovidnih oseb ni le pripomoček, ki olajša gibanje in poskrbi za večjo varnost na poti. Pes vodič in uporabnik sta pojem pravega sožitja.

POSLUŠNOST

S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo do bolj poslušnega psa spremljevalca ali natančnega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. 

REŠEVALNI PSI

Iskanje in reševanje je zelo kompleksna dejavnost, ki jo sestavlja mnogo strokovnjakov in operativcev na terenu. Andrej in David sva pri tem zelo dejavna in s svojimi psi vedno poskušava primakniti kamenček v mozaiku iskalnih in reševalnih akcij. V vsej kompleksnosti pa obstaja najina specialnost in to je šolanje reševalnih psov. Vrhunski reševalni pes je zaradi svojih izjemnih sposobnosti še vedno neprecenljiv član reševalne ekipe na terenu, ruševinah in plazovih.

 

Pes nam pomaga pri preiskavi večjih terenov, nevarnih in nepreglednih področjih, nestabilnih ruševinah in snežnih plazov. Povsod izkoriščamo njegovo neverjetno vztrajnost, samozavest, motiviranost, samostojnost in spretno gibanje. Pri tem mora intenzivno in konstantno uporabljati voh, da bi našel izvor vonja pogrešane osebe. Na naša dodatna povelja mora biti odziven ter vodljiv in delo mora opravljati tudi na veliki oddaljenosti od vodnika. Ko zazna vonj, mora natančno določiti maksimalno koncentracijo oz. izvor vonja osebe, in to nakazati. V elementu nakazovanja mora pes pokazati dobro koncentracijo in glasno konstantno lajanje.

 

Vodniki psov namenimo ure in ure treningov, da pripravimo psa do operativne sposobnosti.

 

Strokovnost, znanstveni pristop, izkušnje, inovativnost, zagnanost in odlični rezultati naših psov, so zagotovilo Canispoint ekipe.

Prijavnica za skupinske tečaje:

11 + 14 =

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm