PSI POMOČNIKI GIBALNO OVIRANIH OSEB

Pes pomočnik gibalno ovirani osebi olajšuje vsakodnevna opravila. Poleg tega strokovno izšolan pes pomočnik s svojo stalno bližino močno izboljša kakovost življenja.

SKUPINSKI TEČAJI

Pasja šola Canispoint v skupinske tečaje vpisuje celo leto! Skupinski tečaji potekajo v Kranju.

INDIVIDUALNO ŠOLANJE

Vsak pes ima edinstven značaj, zato vam za vašega psa zagotavljamo strokovne vedenjske terapije in prilagojeno individualno šolanje. 

HOTEL ZA PSE

Vodilo hotela je zagotoviti udobje in varnost vašega psa. Zato smo ustvarili popolnoma nove prostore za njihovo bivanje. 

REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več - je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe. 

PSI POMOČNIKI

Pes pomočnik gibalno ovirani osebi olajšuje vsakodnevna opravila. Poleg tega strokovno izšolan pes pomočnik s svojo stalno bližino močno izboljša kakovost življenja.

DELO Z NOSOM

Je ena najpopolnejših mentalnih zaposlitev psa, saj omogoča izražanje psu najbolj naraven način obnašanja.

PSI VODIČI SLEPIH

Pes vodič slepih in slabovidnih oseb ni le pripomoček, ki olajša gibanje in poskrbi za večjo varnost na poti. Pes vodič in uporabnik sta pojem pravega sožitja.

POSLUŠNOST

S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo do bolj poslušnega psa spremljevalca ali natančnega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. 

PSI POMOČNIKI GIBALNO OVIRANIH OSEB

Pes pomočnik je vrhunsko izšolan pes, ki s svojimi veščinami poskuša kar najbolj olajšati opravila gibalno oviranim osebam. Poleg tega je odličen in zvest spremljevalec, ki s svojo stalno prisotnostjo, umirjenostjo in prijaznostjo nudi potrebno psihološko oporo v težkih trenutkih. Psi pomočniki morajo ustrezati zahtevnim zdravstvenim pogojem: brez zdravstvenih problemov, brez komolčne in kolčne displazije in brez vseh očesnih bolezni. Biti morajo poslušni in odlično socializirani: naučeni vseh hišnih pravil, sobno čisti, opravljati potrebo na povelje, nevtralni do drugih psov in ostalih živali in se vzorno obnašati v urbanem okolju in javnih prostorih. Psi pomočniki spremljajo invalidno osebo ob vozičku, pomagajo pri odpiranju in zapiranju vrat in predalov, pobirajo, prinašajo in prenašajo različne uporabne predmete, pomagajo pri slačenju in oblačenju delov oblačil, pritiskajo na stikala za prižig ali ugašanje luči, zvonec, dvigalo… Specialno šolanje pa seveda prilagodimo in nadgradimo z individualnimi potrebami in željami uporabnika in okolja v katerem živi.

V Canispointu imamo z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti sklenjeno P O G O D B O o izvajanju šolanja psov pomočnikov za težje in najtežje gibalno ovirane invalide, ter smo tako uradni izvajalec te dejavnosti.

V kolikor se zanimate ali želite izvedeti več o psu pomočniku, dobrodošli. Z veseljem vam bomo pomagali pri odločitvi, vam predstavili pse, vam pomagali pri postopku in seveda za vas izbrali in izšolali kar najboljšega psa pomočnika. Seveda se v tem trenutku naša pot skupnega sodelovanja šele začne, saj vam vedno nudimo pomoč pri odnosu in šolanju vašega psa, ga po potrebi vzamemo v varstvo in smo vam vedno na voljo za vsa vaša vprašanja.

Prijavnica za skupinske tečaje:

11 + 2 =

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm