DELO Z NOSOM

Je ena najpopolnejših mentalnih zaposlitev psa, saj omogoča izražanje psu najbolj naraven način obnašanja. Voh je njegovo najbolj izostreno čutilo, iskanje in lovljenje pa eden najmočnejših nagonov.

SKUPINSKI TEČAJI

Pasja šola Canispoint v skupinske tečaje vpisuje celo leto! Skupinski tečaji potekajo v Kranju.

INDIVIDUALNO ŠOLANJE

Vsak pes ima edinstven značaj, zato vam za vašega psa zagotavljamo strokovne vedenjske terapije in prilagojeno individualno šolanje. 

HOTEL ZA PSE

Vodilo hotela je zagotoviti udobje in varnost vašega psa. Zato smo ustvarili popolnoma nove prostore za njihovo bivanje. 

REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več - je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe. 

PSI POMOČNIKI

Pes pomočnik gibalno ovirani osebi olajšuje vsakodnevna opravila. Poleg tega strokovno izšolan pes pomočnik s svojo stalno bližino močno izboljša kakovost življenja.

DELO Z NOSOM

Je ena najpopolnejših mentalnih zaposlitev psa, saj omogoča izražanje psu najbolj naraven način obnašanja.

PSI VODIČI SLEPIH

Pes vodič slepih in slabovidnih oseb ni le pripomoček, ki olajša gibanje in poskrbi za večjo varnost na poti. Pes vodič in uporabnik sta pojem pravega sožitja.

POSLUŠNOST

S svojim znanjem in izkušnjami vam z veseljem pomagamo do bolj poslušnega psa spremljevalca ali natančnega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. 

DELO Z NOSOM

Delo z nosom je prav gotovo ena najbolj naravnih nalog psa. Gre za najpopolnejše sodelovanje med dvema vrstama za skupni cilj. Med seboj popolnoma različni vrsti uporabljata različna čutila in spretnosti z namenom preiskave območja in najdbe določene snovi. Psi pri tem uporabljajo svoje daleč najbolj razvito čutilo – voh – in fizične spretnosti pri preiskavi terena, ljudje pa jim pomagamo z vidom, znanjem, izkušnjami in predvidevanjem. Gre za popolno sožitje pri delu, tesno vez in brezpogojno zaupanje.

Če hočemo doseči tako povezanost pri delu, je najpomembnejše pravilno in pošteno delo pri učnem procesu psa. Pes mora iskati samostojno, hkrati pa mora biti vodljiv, ko je treba. Iskati mora intenzivno in vseskozi uporabljati voh, da bi našel iskani vonj. Biti mora zanesljiv in neustrašen, a kljub temu preudaren in ne brezglav. Svoje delo mora opravljati koncentrirano dlje časa, ob zaznavi vonja pa mora določiti njegovo maksimalno koncentracijo oz. izvor, in nato preiti v nakazovanje. Odvisno od zahtev mora preiti v zaželen način – aktivno ali pasivno nakazovanje izvora vonja.

Zanimivo je, da večine teh prvin sploh ni treba vaditi posebej ali jim pri treningu posvečati posebne pozornosti. Ob pravilnem učnem procesu se večina lastnosti pokaže sama od sebe, saj so po navadi že zapisane v genetski zasnovi psa.

Prijavnica za skupinske tečaje:

11 + 6 =

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm