REŠEVALNI PSI

Reševanje ni samo konjiček in šport, temveč veliko več – je način življenja. Vrhunsko usposobljen reševalni pes je boljša polovica operativne ekipe.

REŠEVALNI PSI

Iskanje in reševanje je zelo kompleksna dejavnost, ki jo sestavlja mnogo strokovnjakov in operativcev na terenu. Andrej in David sva pri tem zelo dejavna in s svojimi psi vedno poskušava primakniti kamenček v mozaiku iskalnih in reševalnih akcij. V vsej kompleksnosti pa obstaja najina specialnost in to je šolanje reševalnih psov. Vrhunski reševalni pes je zaradi svojih izjemnih sposobnosti še vedno neprecenljiv član reševalne ekipe na terenu, ruševinah in plazovih.

 

Pes nam pomaga pri preiskavi večjih terenov, nevarnih in nepreglednih področjih, nestabilnih ruševinah in snežnih plazov. Povsod izkoriščamo njegovo neverjetno vztrajnost, samozavest, motiviranost, samostojnost in spretno gibanje. Pri tem mora intenzivno in konstantno uporabljati voh, da bi našel izvor vonja pogrešane osebe. Na naša dodatna povelja mora biti odziven ter vodljiv in delo mora opravljati tudi na veliki oddaljenosti od vodnika. Ko zazna vonj, mora natančno določiti maksimalno koncentracijo oz. izvor vonja osebe, in to nakazati. V elementu nakazovanja mora pes pokazati dobro koncentracijo in glasno konstantno lajanje.

 

Vodniki psov namenimo ure in ure treningov, da pripravimo psa do operativne sposobnosti.

 

Strokovnost, znanstveni pristop, izkušnje, inovativnost, zagnanost in odlični rezultati naših psov, so zagotovilo Canispoint ekipe.

Video vsebina

Hotel za male živali

Prijavnica za skupinske tečaje:

9 + 5 =

Video inštrukcije

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm