PSI VODNIKI SLEPIH

Pes vodnik slepih in slabovidnih oseb ni le pripomoček, ki olajša gibanje in poskrbi za večjo varnost na poti. Pes vodnik in uporabnik sta pojem pravega sožitja.

PSI VODNIKI SLEPIH

Pravico do psa vodnika imajo osebe, ki so glede na izgubo vida po definiciji slepote razvrščene v tretjo, četrto ali peto kategorijo. Kandidat mora biti v dobri psihični in fizični kondiciji, imeti naklonjen odnos do živali in zadostiti kriterije mobilnosti in orientacije. Formalno gledano je pes vodnik v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZ-VZZ) in v Pravilih o obveznem zdravstvenem zavarovanju klasificiran kot medicinsko tehnični pripomoček. Zato sredstva za njegovo šolanje zagotovi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Canispoint ima z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije sklenjeno P O G O D B O

o izvajanju programa šolanja psa vodiča slepih za zavarovane osebe in smo tako uradni izvajalci šolanja.

Pes vodnik uporabniku omogoča večjo samostojnost, varnost in neodvisnost pri gibanju ter družabnost, sproščenost in samozavest v socialnem okolju. Po drugi strani pa predstavlja veliko odgovornost in skrb za njegovo zdravje in dobro počutje.

Če želite izvedeti več o psih vodnikih ali se prepričati če ste vi pravi kandidat za tovrstno partnerstvo, smo vam vedno na voljo.

Video vsebina

Hotel za male živali

Prijavnica za skupinske tečaje:

10 + 9 =

Video inštrukcije

Pokličite

(041) 855-924 David
(041) 378-963 Andrej

info@canispoint.com

Delovni čas

Pon – Pet: 8:00 – 8pm